Halkbank, Ev Almak İsteyen Kişilere 1 Milyon TL Konut Kredisi Veriyor!

Halkbank, kredi kullanarak ev sahibi olmak isteyenlere yeni kredi fırsatını açıkladı. İşte 1 milyon TL konut kredisinin maliyet tablosu ve detaylar...

Günümüz ekonomisinde ev alma şartları geçmişe nazaran çok daha zorlaştı. Ev sahibi olmak isteyen ve bunun hayalini kuran aileler, çok zor bir dönemden geçiyor. Ev fiyatlarının ve kredi faizlerinin yükselmesi artık ev almayı zorlaştırdı. Türkiye'de ev sahibi olma oranı geçmiş yıllara baktığımızda fazlasıyla düştü. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar, en uygun konut kredisini ve en uygun ödeme yöntemini araştırmaya devam ediyor.

Konut Kredisinin Amacı Değişti!

Geçmiş yıllarda kredi kullanarak ev alan vatandaşlar, evin değerinin tümünü kredi olarak kullanıyordu. Örneğin; geçtiğimiz yıllarda ev alan kişiler, 200.000 TL olan bir evin hepsini kredi olarak kullanıyor ve uzun vade ve uygun faiz avantajlarıyla bu evin kredisini ödüyorlardı. Günümüz ekonomisinde bu tercihin uygulanması çok zor. Günümüzde ev sahibi olmak için kredi kullanımı minimum tutara indiriliyor. Yani ev sahibi olan vatandaşların genelde bir birikimi oluyor ve bunun üzerine kredi kullanarak satın alınacak olan evin tutarı karşılanıyor.

Halkbank'tan 1 Milyon TL Konut Kredisi Fırsatı

Kredi kullanarak ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar en uygun faiz tutarı için genellikle kamu bankalarından araştırma yapıyor. Halkbank konut kredisi çekmek isteyen vatandaşlara 120 aya kadar vade imkanı sunuyor. Verilen bu vade imkanının üzerine çıkılamıyor. Halkbank konut kredileri için belirlediği faiz oranı ise 4,19. Bu faiz oranı diğer bazı özel bankaların daha altında bulunuyor.

Halkbank 1 Milyon TL Konut Kredisi Maliyet Hesaplaması 2024 Temmuz

Halkbank'tan 1 milyon TL konut kredisini 120 ay vade ile kullanan vatandaşlar aylık olarak 42.206 TL kredi taksiti ödemek zorunda kalıyor. 120 ay sonunda ödenen bu taksit tutarını hesapladığımızda 5 milyon TL'yi buluyor. Yapılan bu hesaplamada olası gecikme faizlerini hesaplamadık. Gecikme faizinin olmaması için kredi sahiplerinin, taksitlerini zamanında yatırması gerekiyor.

Sizce Halkbank tarafından verilen 1 milyon TL konut kredisi günümüz şartlarında makul mu? Görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yorumlar kısmından yazmayı unutmayın.

https://memur365.com/

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri