Evini satan faize koşuyor

Evini satan parasını faize götürüyor. Gelen son dakika bilgilerine göre kiralık konut sayılarında ciddi düşüş var.

Evini satan parasını faize koyuyor.

Konutta son dakika haberi geldi. Hükümetin seçim sonrası uygulamaya aldığı ortodoks ekonomi politikası ile birlikte faizler rekor seviyelere kadar çıkarıldı.

Heterodoks ekonomi modeli ile enflasyon ciddi yüksek seyrederken faiz yüzde 8.5 seviyesinde bırakılmıştı. Geçen sene yapılan seçimler sonrası ekonomi yönetimi baştan aşağı değişti ve yeniden ortodoks politikalara geçildi.

Faizler yüzde 8.5 seviyesinden kısa sürede yüzde 50 seviyesine kadar çıkarılırken kredilerde ciddi bir sıkılaşmaya gidildi.

Paranın dolaşımını azaltmak ve enflasyonu kontrol altında tutmak için mevduat faizleri de ciddi seviyelere çıkarılırken şimdi 1 milyon liranın aylık getirisi 42 bin lira civarında.

5 milyon liralık bir evin kira geliri 20 bin lira civarında olurken 5 milyon liranın aylık faiz getirisinin 200 bin liraları aşması, ev sahiplerinin iştahını ciddi şekilde kabarttı.

Evini satılığa koyan ve satan ev sahipleri, tüm parasını faize yatırıyor. Kırşehir Emlakçılar Odası Başkanı Zeynel Biçici yaptığı son dakika açıklamasında kiralık ev sayısının çok azaldığını, satılık ev sayısında ciddi artış olduğunu söyleyerek, "Birçok ev sahibi evini kiralamak yerine satmayı ve parasını bankada değerlendirmeyi tercih ediyor. Bu durum ise kiralık ev arayanlar için sıkıntı oluşturuyor. Kiracı ev sahibiyle kira parasında da dengesizlikler yaşıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Ev sahiplerinin evlerini satmasının önüne geçilemediğini söyleyen Biçici, kiralık daire bulmanın çok zorlaştığını da sözlerine ekledi.

Sizce ev almak mı yoksa parayı faize yatırmak mı? Hangisi daha mantıklı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri