Emekliler için internet sitesi açıldı

Emekliler.gov.tr adlı internet sitesi açıldı ve emeklilere yapılan destekler ve emeklilik ile ilgili bilgiler bu sayfadan açıklandı.

Emekliler için devlet, internet sitesi açtı.

Emeklileri ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Geçen ay açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere verilen desteklerin tek sayfa üzerinden emeklilere açıklanacağı bir internet sitesi hazırlığında olduklarını söyledi.

Bu açıklamadan kısa süre sonra beklenen duyuru geldi ve emekliler.gov.tr uzantılı internet sitesinin açıldığına yer verildi.

"Açılan söz konusu internet sitesine baktığımızda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şu açıklamasına yer verildiği görülüyor:

Ömürlerinin en güzel yıllarını; aileleriyle birlikte ülkemiz ve milletimiz için çalışarak, Türkiye için katma değer üreterek harcayan emeklilerimizi baş tacımız olarak görüyoruz.

Emeklilerimizin hak ettiği saygıyı görmesi, hayatlarının bu özel dönemlerini daha huzurlu, daha sağlıklı ve güven içinde geçirebilmeleri önceliklerimiz arasında yer almaktadır.

Bu anlayışla 2024 yılında, çalışma ve sosyal güvenlik başta olmak üzere emeklilerimizin yaşamlarına katkıda bulunacak pek çok yeni projeyi hayata geçiriyoruz.

“Türkiye Yüzyılı'nın Emektarları” projesi, devletimizin ve milletimizin emeklilerimize olan şükran borcunun bir nişanesidir.

2024 yılını Emekliler Yılı olarak değerlendirerek, emeklilerimizin sağlıktan ulaşıma, sosyal imkanlardan kültürel faaliyetlere kadar geniş bir yelpazede sosyal haklarını genişletecek adımlar atıyoruz"

Bu açıklamanın yayınlandığı sayfaya baktığımızda Fırsatlar kısmında emekliler için birçok desteğe yer verildiği görülüyor.

Desteklerin detaylarına baktığımızda kamu sosyal tesislerinde emeklilere yüzde 15'leri geçen indirimler sağlandığı bildirilirken bankaların emekliler için başlattığı promosyon kampanyaları ve bunlara ek olarak bankaların kredi kampanyalarına da yer verildiği görülüyor.

Bunların yanı sıra emekliler için düzenlenecek etkinliklerin de yer aldığı bir kısım var. Bu kısımda emekliler, kendilerine özel yapılacak etkinlikleri görebilecek, takvimlerine bakabilecek ve bu etkinliklere katılım için gereken şartlar ile detaylara yer verilecek.

Videolar hazırlandı

Sayfanın diğer kısımlarına baktığımızda emekli olan vatandaşların sağlıklı bir hayat geçirmeleri için gereken aktivitelere, yapılması gerekenlere ilişkin videolara yer verildiği görülüyor. Videolarda uzmanların emekliler için tavsiyelerini paylaştıkları görülüyor.

Duyurular burada

Gelen son dakika açıklamasında artık emekliler için açıklanacak destekler, yapılacak etkinliklerin emekliler.gov.tr adlı internet sitesi üzerinden yayınlanacağı, başvuru süreçlerinin buradan emeklilere açıklanacağı bildirildi.

https://memur365.com/

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri