Cumhur İttifakı Seçmenleri Ekonominin Kötü Yönetildiğini Düşünüyor

14 Mayıs seçimlerinde AKP ve MHP'ye oy veren seçmenler, ekonominin kötü yönetildiğini düşünüyor. İşte haberin detayları...

MetroPOLL araştırma merkezi tarafından bir anket yapıldı. Yapılan bu ankette ekonominin nasıl yönetildiğiyle ilgili soru soruldu. Anket toplam 1.699 kişiyle yapıldı. Yapılan bu ankette Cumhur İttifakı seçmenleri de ekonominin kötü yönetildiğine dair görüş belirtti.

Ankete katılan kişilerin yüzde 16,3'ü ekonominin iyi yönetildiğini düşünürken; yüzde 81,3'ü ise ekonominin kötü yönetildiğini düşünüyor. 14 Mayıs seçimlerinde Ak Parti'ye oy veren seçmenlerin yüzde 63,1'i MHP'ye oy veren seçmenlerin ise yüzde 67,6'sı ekonominin kötü yönetildiğini düşünüyor.

Türkiye'de her geçen gün artan hayat pahalılığı, gelen zamlar, enflasyon artışının durdurulamaması bu anketin sonuçlarına doğrudan etki etti.

1.699 kişiyle yapılan bu ankette katılımcılara "Son zamanlarda ülkemizde ekonominin iyi mi yoksa kötü mü yönetildiğini düşünüyorsunuz?" sorusu soruldu. Sonuçlara baktığımızda ise yüzde 16,3'ü iyi yönetildiğini düşünürken; yüzde 81,3'lük kısım ise kötü yönetildiğine dair görüş belirtti.

Cumhur İttifakı Seçmenleri de Kötü Yönetildiğini Düşünüyor

14 Mayıs genel seçimlerinde Ak Parti'ye oy veren seçmenlerin yüzde 63,1'i ekonominin kötü yönetildiğini düşünürken; yüzde 32,8'i ise iyi yönetildiğini düşünüyor.

MHP'ye oy veren ve ekonominin kötü yönetildiğini düşünenlerin oranı ise yüzde 67,6. İyi yönetiliyor diyenlerin ise oranı ise yüzde 26,9 olarak açıklandı.

MetroPOLL Araştırma'nın Kurucusu ve Yöneticisi Özer Sencar, sonuçları sosyal medya hesabından paylaştı. Sencar, “Cumhur İttifakı seçmenleri dahil tüm toplum ekonominin iyi yönetilmediği konusunda ittifak etmiş görünüyor” açıklamasını yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri