Çaykur, yaş çay alımında kontenjan sınırlaması getirdi

Yaş çay alımı hakkında son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada kontenjan sınırlamasına geldiğine yer verildi.

Çaykur, yaş çay alımında kontenjan sınırlamasına gideceğini açıkladı.

ÇAYKUR Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamaya göz attığımızda çay alımında ikinci sürgün alımlarının 26 Haziran tarihinde başladığına ve yaş çay alımlarının devam ettiğine yer verildi.

Alımların devam ettiği, çay hasadı yapan çiftçilerin çaylarını getirebileceğine yer verilen açıklamada gelen çayın günlük kapasitenin üzerinde olduğuna yer verildi.

Kapasitenin aşılması sonrası yeni bir karar alındığına yer verildi ve şu ifadelere yer verildi:

"Günlük yaş çay alım miktarımız kurum kapasitesinin üzerinde seyretmektedir. Bu nedenle alımlarımız dekar başına 50 kilogram üzerinden yapılacak olup, kısa bir süre sonra tekrar serbest alımlara devam edilecektir. Çay alım sürecinde hiçbir üreticimizin mağdur olmasına izin vermeyeceğimizin ve yine hiçbir üreticimizin ekonomik anlamda zarar görmesine müsaade etmeyeceğimizin bilinmesini isteriz"

Açıklamanın devamına baktığımızda hiçbir üreticinin belirlenen referans fiyatın altında çay satmasının istenmediğine yer verildi ve şu ifadelere yer verildi:

"Çay hasadının üretim imkanları sebebiyle birkaç gün içinde bitirilemeyeceğini ve yaş çayın en sağlıklı bekleyeceği yerin bahçe olduğunu bilen üreticilerimizin, acele etmedikleri takdirde maddi ve manevi tüm hak ve hukuklarını rahatlıkla koruyabileceğimizi bilmelerini isteriz. Çaykur, üreticimizin her zaman yanındadır. Üreticilerimizin bütün çaylarını rahatlıkla alabileceğimizi taahhüt ediyoruz"

Yaş çay alımları Çaykur tarafından devam ediyor. Siz ne kadarlık yaş çay teslimi yaptınız? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri