ATM'ler, kredi kartı borcunu ödemeyenin kartını yutacak

Kredi kartı borcu olan ve borcunu ödemeyen vatandaşlar için yeni bir yaptırım kararı alındı. ATM'ler kartı yutacak.

Banka ATM'leri, borcu olanın kartını vermeyecek.

Bankalarda her geçen gün yeni bir uygulama daha hayata geçiyor. Gelen son dakika açıklamasında ATM'ler, artık borcu olan vatandaşları belirleyecek ve bu kişiler kartla işlem yapmak istediğinde artık bu kişilere yeni bir yaptırım uygulayacak.

Enflasyonun ciddi şekilde yükselmesi ile her şey ateş pahası olurken ATM'ler, artık vatandaşa nakit para yetiştiremez hale gelmişti. Gelen son düzenleme ile artık ATM'lerden 20 bin liraya kadar para çekilebilecek. Bazı bankalarda bu sınır hala 15 bin lira civarında.

Bir diğer düzenleme ise temassız ödemelerde limitin güncellenmesi konusu oldu. 750 lira olan temassız alış veriş limiti güncellendi ve güncellenen rakam ile birlikte artık 1500 liraya kadar temassız para çekilebilecek. Çekilecek 1500 liraya kadar rakamlarda müşterilerden şifre istenmeyecek.

Şimdi ise yeni bir düzenleme geliyor. Gelen düzenleme ile birlikte artık kredi kartı borcu olan ve bu borcunu ödemeyen vatandaşların borçları takibe düştüyse artık ATM'lere gelen vatandaşlara yeni bir yaptırım uygulanacak.

Borcu olan vatandaşlar, artık ATM'ye kartını taktığında borcu olduğu için artık ATM kartını yutacak ve vermeyecek.

Bunun yanı sıra bir kartın şifresi 3 defa yanlış girildiğinde artık ATM kartı yutacak ve ATM, kartı vermeyecek. Kart, ancak kart sahibinin başvurusu sonrası bankadan alınabilecek.

Düzenlemeler kısa sürede yürürlüğe girecek. Haberdar olmak için memur365'i takipte kalın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri