Asgari Ücret İle Açlık Sınırı Arasındaki Makas Açılmaya Devam Ediyor!

Asgari ücret ile açlık sınırı arasındaki makas açılmaya devam ediyor. Açlık sınırı 19.044 TL'ye çıkarken, asgari ücret ise hala 17.002 TL.

Türkiye'de asgari ücret ile açlık sınırı arasındaki makas daha da açılıyor. Günümüzde asgari ücret alarak geçinmeye çalışan vatandaşların işi daha da zorlaşıyor. Alınan asgari ücret, hayat pahalılığıyla artık baş edemiyor. Yükselen konut kirası fiyatları, yükselen gıda fiyatları ve yükselen akaryakıt fiyatları alınan asgari ücretin erimesine neden oluyor.

Günümüzde asgari ücret 17.002 TL. Birleşik Metal-İş Sendikası (BİSAM)'ın yayınladığı raporda açlık sınırı 19 bin 44 lira olarak açıklandı. Yayınlanan bu raporda ise, yoksulluk sınırı 65 bin lirayı geçti.

Açlık Sınırı 19 Bin 44 TL

Günümüzde verilen 17 bin 2 TL asgari ücret, açlık sınırı karşısında erimeye devam ediyor. Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 19 bin 44 TL'yi buldu. Yayınlanan rapore göre, yoksulluk sınırı ise 65 bin TL'yi geçmiş durumda.

Tek başına yaşayan bir kişi için ise yoksulluk sınırı 30 bin 604 TL olarak açıklandı. Yani bu demek oluyor ki, bir kişi bir ay geçinmek için, 30.604 TL gelirinin olması gerekiyor.

Bir gün boyunca sağlıklı ve dengeli beslenmenin tutarı ise 634,80 TL olarak açıklandı. Yani bir ay boyunca sağlıklı ve dengeli beslenmek için en az, 19 bin 44 TL gelirin olması gerekiyor.

Asgari Ücrete Zam Gelecek Mi?

Asgari ücretin, açlık sınırı karşısında günden güne erimesine rağmen, hükümet tarafından herhangi bir zam çalışması yok. Hükümet asgari ücret zammı için, yıl sonunu işaret ederken; herhangi bir ara zammın yapılmayacağını açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri