Asgari ücret, emekli ve dar gelirlilerin alım güçleri Ekim'de artacak

Asgari ücret, emekli ve dar gelirlilerin alım güçlerinin ne zaman yükseleceği konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi.

Asgari ücret ve emeklilere zam yok: Alım gücü, enflasyon düşmesi ile artacak.

Almanya'ya milli takıma destek olmak için giden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, uçakta gazetecilerle sohbet etti ve merak edilen soruları cevapladı.

Ekonomide işlerin iyi gitmeye başladığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 Temmuz'da açıklanan enflasyon rakamlarında da görüldüğü üzere dezenflasyon sürecinin başladığını, önümüzdeki aylarda enflasyonun daha belirgin şekilde düştüğünün görüleceğini söyledi.

Bilindiği üzere asgari ücrete Temmuz zammı olmayacağı, 31 Aralık 2024 tarihine kadar 17 bin 2 liranın geçerli olacağı bildirilmişti.

Emeklilere ise yüzde 24.72 oranında bir zam yapılacağı, ancak maaşı 10 binin altında kalan emeklilere bir ek zam yapılmayacağı bildirildi.

Ek zamların yapılmaması bugün kesinleşmiş oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada emekli ve asgari ücretliler ile dar gelirlilerin alım güçlerinin enflasyon düştükten sonra daha belirgin şekilde artacağını söyledi.

Son çeyrekte iş çözülecek

"Programımız çalışıyor" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, başlangıçta çok fazla eleştiri olduğunu söyleyerek, "Başlangıçta program yok dediler, sonra bu program çalışmaz dediler, sonra para geliyor ama bu sıcak para dediler. Sürekli bir kulp, bir hata üzerinde yoğunlaşıyorlar. Tabii ki sorunlarımız var ama bu sorunları çözecek güçlü bir siyasi irade var. En büyük sorunumuz hayat pahalılığı. En adaletsiz vergi enflasyon. O nedenle dar gelirlilerimize, asgari ücretlimize, emeklilerimize yapacağımız en büyük iyilik popülizm yapmadan enflasyonu kalıcı bir şekilde tekrar tek haneye düşürmek. Vatandaşımızın kalıcı olarak refah seviyesini yükseltmek" ifadelerini kullandı.

Erdoğan açıklamasında son çeyreğe girerken, yani Ekim ayı ile birlikte bu işin çözüleceğini ifade etti.

https://memur365.com/

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri