AK Parti'nin asgari ücrete zam planını açıkladı

Son dakika haberi: Asgari ücret zammında yeni rakam açıklandı. Karatepe, hükümetin zam planını söyledi.

Hükümetin asgari ücrete zam planını açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe bir son dakika açıklamasında bulundu. Karatepe yaptığı açıklamada orta vadeli program kapsamında alınan hedef enflasyona göre zam düzenlemesi hakkında konuştu ve bazı detaylara dikkatleri çekti.

SÖZCÜ TV'de Senem Toluay Ilgaz ile Öncesi Sonrası programına katılan Karatepe burada yaptığı açıklamada asgari ücrete yapılacak zammın 2025 yılında beklenen enflasyon rakamlarına göre yapılacağını söyledi.

Orta Vadeli Programda 2025 yıl sonu enflasyon hedefi yüzde 17.5 diyen Karatepe, beklenen bu enflasyona göre bir maaş zammı yapılacağını ve bu oranda zam yapılması durumunda asgari ücretin ancak 20 bin lira civarına çıkabileceğini söyledi.

"Satın alma gücünü sineye çekin diyorlar. Buna itiraz etmeden sessiz kalın deniyor. Yapılacak artış bu sene ortaya çıkacak enflasyonun yarısını bile telafi edecek seviyede değil. Buna şiddetle itiraz ediyoruz. Asgari ücretin reel anlamda bir artışa tekabül etmesi için bütün gayretimizi göstereceğiz" diyen Karatepe, asgari ücrete yapılacak bu zammı kabul etmeyeceklerini söyledi.

Destek veren var

Enflasyonla mücadele kapsamında yapılacak zamma bazı iktisatçıların destek verdiğini söyleyen Karatepe, "Üzülerek görüyorum. Bazı iktisatçılar da 'enflasyonla mücadele etmek için bunun yapılması gerektiğini söylüyor. Sorumlusu olmadıkları bir ekonomik ekonomik göstergenin faturasını milyonlara çıkarmaya kimsenin hakkı yok" dedi.

Daha önce asgari ücreti bilmişti: Özgür Erdursun rakam açıkladı

Geçen sene asgari ücret zammını tahmin eden Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun yaptığı son dakika açıklamasında asgari ücretin 20 bin lira civarına çıkarılacağını söyledi.

Sizce bu rakam yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri