2025 yılında; memur, asgari ücretli ve emekliye yapılması beklenen zamlar belli oldu

Sözcü Gazetesi yazarı Erdoğan Süzer, 2025 yılında maaşlara yapılması beklenen zam oranlarını açıkladı! İşte maaşlara gelmesi beklenen zamlar ve detaylar...

Türkiye'de özellikle asgari ücretliler ve emekliler, geçim zorluğu yaşamaya devam ediyor. Aralık ayına az bir zaman kala; asgari ücretliler, emekliler ve memurlar maaşlara ne kadar zam geleceğini araştırmaya devam ediyor.

Sözcü Gazetesi yazarı Erdoğan Süzer, konuyla ilgili bir yazı yazdı. Erdoğan Süzer, kaleme aldığı yazısında yeni maaş zamlarına yer verdi.

Merkez Bankası'nın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 2025 yılı enflasyon beklentisi açıklanmıştı. Yapılan açıklamaya göre 2025 yılı enflasyon beklentisi yüzde 14 olarak duyurulmuştu. Bu hedefin gerçekleşmesi için, Aralık ayında maaşlara yapılacak zammın en asgari düzeyde olması bekleniyor.

Erdoğan Süzer yazısında, memur ve memur emeklilerine 2025 yılının Ocak ayında yüzde 6,6 ile yüzde 12 arasında bir zammın yapılacağını açıkladı.

İşçi emeklilerine ise yüzde 10,6 ile yüzde 16,2 arasında bir zammın beklediğini açıklayan Süzer, asgari ücrete ise yüzde 15 ile yüzde 20 arasında bir zammın yapılacağını açıkladı.

Maaşlar En Fazla Ne Kadar Olacak?

Süzer'in açıkladığı en yüksek yüzdelere göre maaşları hesapladığımızda; en düşük memur maaşı 43 bin 156 TL, asgari ücret ise en fazla 21 bin 252 TL olacak.

Maaş Zamları Ne Zaman Yapılacak?

Asgari ücrete yapılacak olan zam, Aralık ayının son haftasında belli olacak. Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına ise 3 Ocak'ta açıklanacak olan enflasyon verileri sonrası belli olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri