Milli Eğitim Akademisi'nde eğitim süresi belli oldu

Milli Eğitim Akademisi'ne alınacak öğretmenlerin eğitim süreleri açıklandı. Eğitim Fakültesi daha az eğitim alacak.

AK Partili Kemal Karahan, Milli Eğitim Akademisi'nde eğitim süresinin kaç yıl olduğunu açıkladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bugün Öğretmenlik Meslek Kanunu görüşmeleri gerçekleşti. Düzenlenen görüşmelerde açıklama yapan AK Partili Kemal Karahan, akademide eğitim süresinin ne kadar olacağına dair net bilgi verdi.

Öğretmen okulu açılacağını, akademinin bir yönden de bu olduğunu söyleyen Karahan, 95 farklı öğretmenlik alanı olduğunu, her alan için istenen eğitim şartlarının MEB Talim ve Terbiye Kurulu tarafından belirlendiğini söyledi ve "Öğretmenlik Mesleği Kanunu’nun temel amacı, öğretmenlerin atamalarının ve kariyer basamaklarında ilerlemelerinin ne şekilde olacağı ile haklarının, görevlerinin ve sorumluluklarının belirlenmesidir." değerlendirmesinde bulundu.

Kurulacak Milli Eğitim Akademisi'nin amacının nitelikli öğretmen yetiştirmek olduğunu söyleyen Karahan, "Kanunda kurulması öngörülen öğretmen akademisi öğretmen adaylarını mesleğe hazırlayacak, öğretmen, yönetici ve diğer personelin mesleki gelişimi, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve görevde yükselmeleri için eğitim programlarını hazırlayacak, uygulayacak ve değerlendirilecektir. Akademide verilecek teorik ve uygulamalı eğitimle öğretmen yetiştirme sürecinin niteliği yükselecektir." dedi.

Eğitim süresi belli oldu

Akademi'de eğitim süresini de açıklayan Karahan, 4 dönem olacağını, her dönemin ise 10 - 14 hafta civarında olacağını söyledi. Eğitim Fakültesi mezunları 3 dönem eğitim görecek. Diğer fakülteler 4 dönem. 3 dönemin sonunda eğitim fakülteleri 42 hafta civarında bir süre eğitim görecek. 1 yıldan az süre olacak.

Karahan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Öğretmen adayları akademiye KPSS puan üstünlüğüne göre kabul edilecek, eğitim süresi her biri on, on dört hafta arasında olan 4 dönemi kapsayacak, eğitim fakültelerinden mezun olanlar için bu süre 3 dönem olarak uygulanacaktır. Hazırlık eğitimini başarıyla tamamlayan her öğretmen adayının atanması gerçekleştirilecektir. Düzenlemede öğretmenlerin şiddetten korunmasına yönelik hükümler de yer alıyor. Bu hükümlerle öğretmenlere karşı işlenen suçlarda verilecek cezalar yarı oranında artırılacak ve hapis cezasının ertelenmesi hükümleri uygulanmayacaktır. Kanun teklifinin yasalaşması hâlinde, mevcut öğretmenler yirmi yıllık hizmetlerini tamamladıklarında başöğretmen olabilecekler, böylelikle başöğretmen tazminatından da yararlanacaklardır."

Bu açıklamaya göre baktığımızda sadece eğitim fakültesi değil diğer fakültelerden de öğretmen alımı yapılacağı görülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri