KPSS ortaöğretim başvurusu Ağustos'ta başlıyor

2024 KPSS ortaöğretim başvurusu başlıyor. Peki başvurular ne zaman başlayacak? KPSS başvuru ekranı ne zaman açılacak?

KPSS başvurusu ne zaman başlayacak? Lise :KPSS başvurusu ne zaman başlayacak? İşte son dakika haberleri.

Her sene KPSS yapılıyor. Ancak lise ile ön lisans KPSS'ler ve atamalarda kullanılan lisans KPSS çift yıllarda yapılıyor. Bu sene lise KPSS de yapılacak ve 1 milyondan fazla aday memur olabilmek için KPSS'ye girecek.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim oturumu için 2024 başvuru tarihleri açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan duyuruya göre, adaylar 1 Ağustos 2024'ten itibaren başvurularını yapabilecekler. Başvuru süreci, 15 Ağustos 2024'te sona erecek.

Adaylar, başvurularını ÖSYM'nin resmi web sitesi üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirebilecekler. Başvuru sırasında gerekli belgelerin eksiksiz ve doğru bir şekilde sisteme yüklenmesi büyük önem taşıyor. Ayrıca, sınav ücreti de başvuru süresi içerisinde yatırılmalı.

Ortaöğretim mezunlarına yönelik olarak düzenlenen KPSS, kamu kurum ve kuruluşlarında memur olarak görev almak isteyen adayların katılımına açık. Sınavın, 2024 yılının Kasım ayında yapılması planlanıyor. Sınav yerleri ise başvuruların tamamlanmasının ardından ÖSYM tarafından duyurulacak.

Adaylar, başvuru süreci ve sınavla ilgili tüm detayları ÖSYM'nin resmi internet sitesinden öğrenebilirler. Sınav sonuçları, kamu kurumlarına yapılacak atamalarda büyük önem taşıdığı için, adayların başvuru sürecini titizlikle takip etmeleri öneriliyor.

KPSS başvurusu nasıl yapılacak?

Başvurular başladığında memur365 olarak başvuruyu paylaşacağız.

KPSS başvurularından ve süreçten haberdar olmak için memur365'i takipte kalın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri